Underrättelseutmaning 22

Uppdatering: Nu finns det en discord länk för den som vill ställa frågor: https://discord.gg/gZF5yY5Pkr

De tre myndigheterna MUST, FRA och Säpo anordnar en CTF samt event på Armémuseumet. Du kan redan nu anmäla dig till CTF:en och eventet på undutmaning.se.

CTF står för Capture The Flag och är en typ av tävling där deltagaren ska försöka lösa utmaningar inom olika områden och hitta ”flaggor” för att bevisa att man klarat av utmaningen.

Det fysiska eventet går av stapeln på torsdag den 28:e april klockan 16-21 och CTF:en startar 2022-04-09 kl 08:00. Det finns även en tillhörande Discord-server för att ställa frågor.

Totalt finns det 24 st utmaningar och de områden som gäller för utmaningarna är bl.a. inom IT-forensikkrypto och programmering. Arrangörerna lovar att vissa av utmaningarna är riktigt svåra att lösa.

Eva Björkman som jobbar på Säpo berättar om denna CTF:

Genom denna gemensamma CTF lyfter vi inte bara upp den enorma kompetens som våra medarbetare har, utan vi ger också potentiella medarbetare en liten inblick i våra verksamheter.

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta experter inom cybersäkerhet med över 20 års erfarenhet. Frågor? Kontakta mig på: [email protected] eller LinkedIn Twitter

Skriv en kommentar