Gratis VPN via Tor

För att använda ett gratis VPN så rekommenderar vi Tor. Med hjälp av Tor så kan du surfa anonymt och gratis, det enda som krävs är att du laddar hem och installerar dess klient. En nackdel dock kan vara att det går trögt att surfa då bandbredden kan vara begränsad på många exitnoder.

Sedan klickar du bara och extraherar samt startar klienten via Play-knappen så startas automatiskt webbläsaren Firefox och visar ett meddelande att du är ansluten till Tor-nätverket.

Så lätt är det att komma igång och använda Tor som ett gratis VPN.

Här kan du ladda hem Tor-klienten och dess tillbehör:

Uppdatering för att förtydliga: Tor krypterar ej mellan slutpunkter om du använder dess publika noder och går ut mot Internet. Du kan läsa mer här på engelska.

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta experter inom cybersäkerhet. Kontakta mig gärna på telefonnummer 010 1889848 eller [email protected] om Er organisation behöver hjälp med cybersäkerhet. LinkedIn Twitter

4 comments

  1. Melpomene

    Hänger inte den här rekommendationen på vad man skall ha VPNen till? Ofta kanske man vill använda en VPN för att undvika att få sin trafik avlyssnad på vägen, och då är ju TOR verkligen en jättedålig rekommendation. Då sannolikheten att man blir avlyssnad är mycket mycket stor.

    Även viktigt att påpeka att man behöver konfigurera om alla sina program att använda TOR för att de skall använda TOR proxyn annars kommer de gå via den vaniga IPn. Till skillnad då från en VPN som oftast skickar vidare all datorns kommunikation via VPNen.

  2. admin

    @Melpomene: Anonymt surf via VPN är det vi rekommenderar Tor för. Du har så helt klart rätt att det är viktigt att konfigurera Tor rätt, detta framgår även när man laddar hem klienten. Vi har även uppdaterat blogginlägget för att förtydliga.

  3. Pingback: Kan du skydda din källa mot storebror? Eller ens lillebror? « Frilans Riks styrelseblogg…

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>