Många brister blir det

Det har uppdagats en hel del intressanta brister på senare tid så jag tänkte försöka skriva en kortare sammanställning på vad som kan vara bra att hålla koll på:

CVE-2023-23415 – Vilket är en sårbarhet i Windows som gör att en lyssnare på en RAW-socket kan troligtvis utföra RCE via ett ICMP-paket. Exempelvis på mjukvara som nyttjar RAW-sockets i Windows är Wireshark. Mer info här.

CVE-2023-24033 – Sårbarheter i Samsungs Exynos basbandsmodem. Möjliggör att en angripare kan få fotfäste i flertalet Google Pixel-telefoner såsom Pixel 6 och 7 samt flertalet Samsungmodeller. Voice-over-LTE (VoLTE) eller WiFi-samtal kan slås av för att mitigera sårbarheterna temporärt. Project Zero hos Google har skrivit här.

CVE-2023-21036 (acropalypse) – När crop-funktionen används i Android så tas inte den croppade delen bort. Det går att återskapa delar eller delen av bilden som har beskurits bort. Men observera att flertalet tjänster såsom Signal gör en konvertering av filen innan, således försvinner metadata. Intressant root-cause.

CVE-2023-23397 – Elevation-of-privilege i Outlook, utnyttjas aktivt just nu. Attacken upptäckes av CERT-UA, läs mer här. ”This attack vector, which leads to NTLM harvesting,”

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta experter inom cybersäkerhet med över 20 års erfarenhet. Frågor? Kontakta mig på: [email protected] eller LinkedIn Twitter

Kommentarer inaktiverade.