Nmap 7.90

Nmap

Det känns som om det var år och dar sedan en ny version av Nmap släpptes. Och anledningen till att det tagit så lång tid är för att stort fokus har lagts på Npcap, version 1.0 släpptes för några veckor sedan.

Och nu när Npcap finns ute i en stabil version 1.0 så kan äntligen Nmap fungera precis som på Linux, men till Windows. Ncap används även av andra verktyg såsom Wireshark.

Nytt är även att det går att köpa en kommersiell licens av Nmap, kallad Nmap OEM Edition. Denna version är till för dig som vill skeppa med Nmap i din produkt eller system. Priserna ligger på cirka 100,000 SEK per år och med en startavgift på 340,000 SEK (minsta licensen).

Version 7.90 innehåller mer än 70 buggfixar och uppdaterade fingerprints för tjänster och operativsystem samt nya NSE-script. Tyvärr bara tre stycken nya NSE-script: dicom-brute, dicom-ping, uptime-agent-info.

Nytt är även att nmap-update är borttaget.

Här kan du ladda hem Nmap version 7.90:

Eller som jag rekommenderar: Att använda operativsystemets inbyggda uppdateringsfunktion.

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta experter inom cybersäkerhet med över 20 års erfarenhet. Frågor? Kontakta mig på: [email protected] eller LinkedIn Twitter

Skriv en kommentar