Ny version av Tails samt Tor Browser

Igår så släpptes en ny version av operativsystemet Tails version 1.4 samt Tor Browser. Denna nya version inkluderar ett reglage för säkerhet som ser ut enligt följande:

Tor Browser

Som standard så är reglaget satt till ”Low” vilket även är den standardinställning som varit sedan tidigare. Väljer man att ställa en högre säkerhetsnivå så stängs javascript av, fonter laddas inte in samt så stängs stöd för SVG-bildformatet av för att nämna några.

Även så har en brist uppdagats i mailprogrammet Claws. Eller kanske mer en feature, för att Claws sparar nämligen utkast på IMAP-servern även om du som användare har tänkt att kryptera mailet.

Fler intressanta säkerhetshöjande funktioner som införts i Tor Browser är hur koppel Angrepp mot Torskapas till webbplatser samt tredjepartssajter för att försvåra spårning (exempelvis Facebooks Gilla-knapp).

Observera: Den nya versionen av Tails 1.4 verkar ej innehålla den senaste versionen av Tor Browser med säkerhetsfixar som är 4.5.1. Men inom någon dag bör det släppas en ny version av Tails.

Ladda hem Tails här:

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta experter inom cybersäkerhet med över 20 års erfarenhet. Frågor? Kontakta mig på: [email protected] eller LinkedIn Twitter

Skriv en kommentar