Surfa anonymt och gratis med Tails 2.0

Tails - Surfa anonymt gratis

Det anonyma och säkra operativsystemet har nu släppt i version 2. Nyheter och uppgraderingar finns det mängder av och vi kan sammanfatta några av dessa nedan. Viktigt att uppgradera till 2.0 är även på grund av alla sårbarheter som åtgärdats.

Tails 2.0 baseras på Debian 8 med en mängd uppgraderingar:

  • utilities från v3.4 till 3.14: Files, Disks, Videos, etc.
  •  från 3.5 till 4.3
  • PiTiVi från 0.15 till 0.93
  • Git från1.7.10 till 2.1.4
  • Poedit från 1.5.4 till 1.6.10
  • Liferea från 1.8.6 to 1.10

Även så har Browser uppgraderats till 5.5 (baserad på Firefox 38.6.0 ESR). Dock så har Tails 2.0 ej stöd för Windows-kamouflering pga GNOME.

Men har gått över till systemd som init-system och applicerat ett antal sandlådor på diverse tjänster för att göra det svårare att exploatera dessa.

har blivit ersatt av som är Mozillas mail-klient samt så finns det en ny trevlig assistent som hjälper till vid installation av Tails till hårddisken samt vid nedladdning från webben.

Denna nya version har även utökat stöd för fingerprint-attacker men fortfarande går att att urskilja om Tor Browser körs i Tails eller inte främst på grund av att Adblock plus används.

Ladda hem Tails

Här kan du ladda hem Tails: https://tails.boum.org/install/index.en.html

Skärmdump

Skärmdumpar:

tails-assistant

applications_menuactivities_overview

VirtualBox_Tails 2

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta cybersäkerhetsexperter med nästan 20 års erfarenhet inom området och en bakgrund från FRA och Försvarsmakten. Kontakta mig gärna på telefonnummer 010 1889848 eller [email protected] om Er organisation behöver hjälp med cybersäkerhet. LinkedIn Twitter

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.