📱 Apple genomför sĂ€kerhetshöjande Ă„tgĂ€rder

Apple sÀkerhet

meddelande pÄ det senaste WWDC-eventet att de nu avser att genomföra ett antal sÀkerhetshöjande ÄtgÀrder inom snar framtid eller i iOS 9 som nu Àr ute i beta-version.

NÄgra av dessa ÄtgÀrder omfattar följande fyra:

1. HTTPS som standard i Appar – Appar nu mĂ„ste specifikt be om tillstĂ„nd för att anvĂ€nda http. Detta Ă€r som ett led att fĂ„ alla appar att köra krypterad kommunikation över https. Denna Ă„tgĂ€rd gĂ€ller frĂ„n och med iOS version 9.

2. FörbĂ€ttrad PIN – Den som anvĂ€nder PIN-kod för att lĂ„sa sin iPhone etc mĂ„ste nu anvĂ€nda minst 6 siffror i sin kod istĂ€llet för 4 som var standard tidigare. Detta ökar sökrymden frĂ„n 10000 till en miljon olika kombinationer för den som försöker forcera koden. Att anvĂ€nda siffror som PIN-kod kommer dock fortfarande inte att krĂ€vas.

Och för den som vill höja sĂ€kerheten mer bör stĂ€nga av funktionen ”enkelt lösenord” och istĂ€llet anvĂ€nda ett lösenord bestĂ„ende av bĂ„de siffror och bokstĂ€ver. LĂ€s Ă€ven vad Anne-Marie Eklund-Löwinder skrev om hur man skapar ett bra lösenord hĂ€r.

3. – Nytt grĂ€nssnitt för som kopplar inloggningen mot en fysisk plats för inloggningsgodkĂ€nnande:

iCloud 2FA4. – Detta Ă€r en synnerligen intressant ny funktion. Med detta nya API för VPN-anslutningar sĂ„ medges appar att skapa up VPN och krypterade proxyanslutningar vilket troligtvis öppnar upp för och . Även sĂ„ har fĂ„tt förhandsĂ„tkomst till detta API som nu öppnas upp för alla (se appen Connect).

Även sĂ„ har Cisco AnyConnect anvĂ€nt detta odokumenterade API sedan mĂ„nga Ă„r.

 

Skriv en kommentar

Du kan anvÀnda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>