Anonymiseringstjänst

anonymSom svampar i skogen har ett antal svenska  börjat att ploppa upp, och några av de frågeställningar som alla ställer sig är:

 1. Går det att lita på dessa tjänster?
 2. Kan man fildela via anonymiseringstjänster

Och garanterat svar på dessa frågor är svåra att ge, låt oss analysera frågeställningarna noggrannare. Att lita på dessa tjänster kan enbart bevisas tills det att motsatsen är bevisad, dvs att information läcker eller kommer fram som inte bör komma fram.

När det gäller punkt två så är det lite lättare, här visar nämligen undersökningar att i snitt så förloras 90% av hastigheten då en anonymiseringstjänst används vilket är mycket otrevligt för en fildelare.

Här är några av de svenska anonymiseringstjänsterna:

Och några av de utländska aktörerna:

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta cybersäkerhetsexperter med nästan 20 års erfarenhet inom området och en bakgrund från FRA och Försvarsmakten. Kontakta mig gärna på telefonnummer 010 1889848 eller [email protected] om Er organisation behöver hjälp med cybersäkerhet. LinkedIn Twitter

11 comments

 1. Martin a.k.a. Otyg

  Litet påpekande; TOR skiljer sig markant från de övriga då man dels använder sig av flera ”routrar” som trafiken går genom efter ett slumpmässigt mönster och varje kedja används i tre minuter (tror jag).
  De övriga fungerar som vanliga proxy-servrar vad jag har förstått, d.v.s. att trafiken kommer in och går ut från en och samma server (vilket inte är fallet med TOR).

 2. Gurran

  Hejsan! tänkte bara anmärka på att du skriver ”fildelningstjänsterna”, skriv Vpn tjänster istället då tjänsterna finns för andra ändamål än fildelning =)

  Ha en bra dag

  /Mrgurran.blogg.se

 3. Pingback: stunnel 4.27 | Kryptera - Information och nyheter om krypto
 4. Pingback: Surfa anonymt med Anonine | Kryptera - Information och nyheter om krypto
 5. Pingback: Anonym fildelning | Fildelning
 6. Pingback: Krypteringsprogram | Kryptering - Information och nyheter om krypto
 7. Pingback: | Kryptering - Information och nyheter om krypto
 8. Pingback: Pirate ISP erbjuder anonymt Internet | Fildelning
 9. Pingback: Användningen av Tor har fördubblats | Kryptering

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.