Kryptering och anonymitet blir vardag

Kryptering blir mer och mer vanligt i vår vardag. Det finns nästan ingen app i dagsläget eller applikation i vår dator som vi använder som ej innehåller kryptering i någon form.

Senaste populära appen från Silicon Valley är Secret.ly som medger en . Fokus ligger på ett anonymt budskap och ej på profilbilder eller namn. Peter Rosdahl har skrivit lite mer här.

Secret.ly

Denna typ av utveckling kommer troligtvis att bli vanligare. Tidigare så var vi noga att på Facebook gå ut med fullt namn, telefonnummer etc men nu verkar trenden vända och anonymitet bli något som värdesätts mer och mer.

Och i dag så tipsar .SE även om dagen då vi slår tillbaka på massövervakningen samt även tipsar om HTTPS Everywhere och att använda i större utsträckning (köp SSL-certifikat här).

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta cybersäkerhetsexperter med nästan 20 års erfarenhet inom området och en bakgrund från FRA och Försvarsmakten. Kontakta mig gärna på telefonnummer 010 1889848 eller [email protected] om Er organisation behöver hjälp med cybersäkerhet. LinkedIn Twitter

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.