#MeraKrypto

MeraKrypto

#MeraKrypto är ett projekt där SNUS (Swedish Network Users’ Society) tillsammans med ISOC-SE vill bl.a. se att mer används. I ett blogginlägg på isoc.se så skriver Olle E. Johansson att vi måste höja ribban för att försvåra för utomstående att läsa trafik.

Johansson sammanfattar några av de svenska initiativ som används för att höja ribban med följande projekt:

  • Daniel Stenberg är med i arbetet runt HTTP 2.0 som troligen bara kommer använda TLS.
  • Jakob Schlyter jobbar med DANE och .
  • Olle E. Johansson jobbar med  och WebRTC.

Och även så frågar han sig hur detta ska mätas? Hur kan vi mäta att mer krypto används och inte mindre? Även om the goodguys blir bättre på att använda kryptering så blir även de badguys bättre på att använda kryptering.

Även om de onda inte kan skilja på bytes och bitar som i senaste fallet med Bitcrypt så invaggas många av en falsk säkerhet bara för att exempelvis https används.

Tillsammans kan vi dock göra Internet till en säkrare plats för alla.

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta cybersäkerhetsexperter med nästan 20 års erfarenhet inom området och en bakgrund från FRA och Försvarsmakten. Kontakta mig gärna på telefonnummer 010 1889848 eller [email protected] om Er organisation behöver hjälp med cybersäkerhet. LinkedIn Twitter

One comment

  1. Trackback: HACKERNYTT.se - dagliga nyheter för dig som bygger framtiden

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.