Taggat med: ip-telefoni

Säkerhetslucka i krypterad IP-telefoni åtgärdad

Två studenter vid KTH har identifierat ett motmedel i krypterad IP-telefoni som gör att avlyssning ej är möjlig. Genom att använda en teknik vid namn phrase spotting technique så är det möjligt att urskilja vad som sägs vid krypterad IP-telefoni, detta är en avlyssninsteknik som tidigare identifierats vid MIT och av Google-anställda.

På bilden: Vasily Prokopov

Det studenterna nu har gjort är att analysera problemet och kommit med förslag på flera sätt att skydda sig mot säkerhetsluckan, och därtill introducerad en ny teknisk modell – voice coder – för hur man ska kunna kommunicera utan att riskera att bli avlyssnad.

Studenterna Vasily Prokopov och Oleksii Chyrkov gjorde medverkar även i en tävling som anti-virusföretaget Kaspersky utlyst.

Läs nyheten i sin helhet hos KTH >

Dekryptera IP-Telefoni (VoIP)

Inte riktigt dekryptering, men nästan. Forskare har påvisat hur det är möjligt att analysera den krypterade IP-Telefonitrafiken (trafikanalys) för komma fram till vad som sägs samt vilket språk som används, detta genom att analysera den bitström som talkodaren (codec) som IP-telefoniprotokollet använder sig av.

VoIP streams are encrypted to prevent eavesdropping. However, a team from Johns Hopkins University in Baltimore, Maryland, US, has shown that simply measuring the size of packets without decoding them can identify whole words and phrases with a high rate of accuracy.

Läs även: