Taggat med: McAfee

Anti-virus i din TV?

Det kanske låter som ett skämt om att köra antivirus-mjukvara på sin TV men när man tänker efter så är det inte helt osannolikt att skadlig kod kan infektera din TV-apparat. Att infektera TV-apparater är nämligen något som bl.a. CIA pysslar med enligt Vault7-läckan (Weeping Angel).

Det som är nytt nu är att Samsung skrev på Twitter att om din Smart TV från dem är ansluten till WiFi så kommer din TV nu att automatiskt genomsöka efter skadlig kod varje vecka:

https://twitter.com/SamsungSupport/status/1140409768743452672

Nedan följer en skärmdump på hur det ser ut när man manuellt genomsöker efter virus (från videon ovan)

Frågan som kvarstår dock är om detta är enligt ett tidigare annonserat partnerskap mellan Samsung och McAfee om att köra MacAfees antivirus på Tizen OS.

Allvarlig sårbarhet i McAfee ePolicy Orchestrator

Cisco Talos har upptäckt en blind SQL-injection i McAfee ePolicy Orchestrator. ePolicy Orchestrator är en populär mjukvara i många enterprise-nätverk och något som jag ofta stöter på vid mina penetrationstester.

Sårbarheten har fått CVE-2016-8027 och gäller versioner av ePolicy Orchestrator (ePO) 5.1.3 och äldre, ePO 5.3.2 och äldre.

McAfee ePolicy Orchestrator används för att centralt managera klienter som kör McAfee Antivirus. Klienterna pratar med servern över ett protokoll som heter SPIPE och servern har även en webbserver, Apache Tomcat som går på tcp port 8443.

Sårbarheten ligger i hur klientens GUID-värde (unika klient ID) skickas vidare in mot underliggande databas. På grund av en bristande filtrering så går detta värde direkt in mot databasen. Denna sårbarhet gäller dock enbart http post och inte SPIPE-kommunikationen, klienten kan prata med servern på båda protokoll.

För att förhindra denna sårbarhet bör klienter inte ha möjlighet att ansluta direkt på port 8443 till ePO-servern. Detta bör enbart administratörer ha behörighet att göra.

Det är oklart vad detta får för konsekvenser på klienter som använder servern om sårbarheten utnyttjas. Går det exempelvis att köra godtycklig kod på samtliga klienter?

CVSS3 (Common Vulnerability Scoring System) enligt följande:

8.2 - CVSS:3.0/AV:N/AC:L/PR:N/UI:N/S:U/C:H/I:N/A:L

Mer tekniska detaljer om sårbarheten finnes i Cisco Talos detaljerade rapport.

Diverse kryptonytt: iPhone, WEP, Tor, PFS, OpenPGP JavaScript

Här kommer en kortare länksammanfattning om det som vi twittrat om på sistone:

McAfee släpper topp 10 säkerhetstips för iPhone. Ladda hem PDF här.

Säkerhetsföretaget Immunity med före detta NSA-anställde Dave Aitel som grundare släpper ett verktyg som underlättar angrepp via WiFi med hjälp av WEP. Video hittar du här.

Tor berättar på sin blogg hur du kan använda Amazon EC2 för att köra din egen Tor-bridge i ”molnet”. Se även Tor Cloud sidan.

Google börjar att använda elliptiska kurvor för att skydda trafik via HTTPS. Mer specifikt så använder de ECDHE och RC4 vilket också möjliggör PFS eller (perfect) forward secrecy. Google har även bidragit till att OpenSSL-biblioteket stöder detta, se här.

Bruce Schneier som talade på konferensen Internetdagarna i veckan tipsar även om en gratis kryptokurs på Stanford.

Slashdot tipsar om att OpenPGP nu finns implementerat i JavaScript vilket gör det möjligt att köra i webbläsaren på godtycklig webbsida. Ett bra exempel är att använda tillsammans med webbmail såsom Google Mail. Implementationen går under namnet GPG4Browsers. Även så har SecWorks skrivit utförligare om detta.