Säker lösenordshantering med Seclave

Vi fick för några månader sedan erhålla ett exemplar av lösenordshanteraren Seclave. Det är en liten enhet som har ett enda syfte: Hålla koll på dina . Dosan är max några centimeter stor och får plats i fickan. Den kan hålla upp till 500 stycken och skyddas av ett huvudlösenord som skapas när du startar upp enheten första gången.

Detta huvudlösenord består av två ord som är lätta att komma ihåg men svåra att forcera genom det lilla kontrolldonet på -enheten. Det finns även en begränsning på hur många försök som får genomföras innan allt innehåll raderas.

För den som är mer intresserad av tekniska detaljer så rekommenderar vi att läsa här. Utöver att spara lösenord så ingår det även en som kan skapa nya säkra svårgissade lösenord.

Det vi gillar extra mycket är att den ej behöver någon anslutning till din dator och du kan hålla den fysiskt separerad från övrig utrustning. Men om du vill ansluta den till din dator så finns även den möjligheten och då kan du ta backup av lösenorden samt så agerar enheten tangentbord och kan då skriva in lösenord.

Seclave kostar cirka 600kr och är byggd i Sverige samt utvecklad av Karl Janmar af Ekenstam.

Seclave1

Seclave2

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta cybersäkerhetsexperter med nästan 20 års erfarenhet inom området och en bakgrund från FRA och Försvarsmakten. Kontakta mig gärna på telefonnummer 010 1889848 eller [email protected] om Er organisation behöver hjälp med cybersäkerhet. LinkedIn Twitter

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.