Säker lösenordshantering med Seclave

Vi fick för några månader sedan erhålla ett exemplar av lösenordshanteraren Seclave. Det är en liten enhet som har ett enda syfte: Hålla koll på dina lösenord. Dosan är max några centimeter stor och får plats i fickan. Den kan hålla upp till 500 stycken lösenord och skyddas av ett huvudlösenord som skapas när du startar upp enheten första gången.

Detta huvudlösenord består av två ord som är lätta att komma ihåg men svåra att forcera genom det lilla kontrolldonet på Seclave-enheten. Det finns även en begränsning på hur många försök som får genomföras innan allt innehåll raderas.

För den som är mer intresserad av tekniska detaljer så rekommenderar vi att läsa här. Utöver att spara lösenord så ingår det även en lösenordsgenerator som kan skapa nya säkra svårgissade lösenord.

Det vi gillar extra mycket är att den ej behöver någon anslutning till din dator och du kan hålla den fysiskt separerad från övrig utrustning. Men om du vill ansluta den till din dator så finns även den möjligheten och då kan du ta backup av lösenorden samt så agerar enheten tangentbord och kan då skriva in lösenord.

Seclave kostar cirka 600kr och är byggd i Sverige samt utvecklad av Karl Janmar af Ekenstam.

Seclave1

Seclave2

Jonas Lejon

Om Jonas Lejon

En av sveriges främsta experter inom cybersäkerhet med över 20 års erfarenhet. Frågor? Kontakta mig på: [email protected] eller LinkedIn Twitter

Skriv en kommentar