Taggat med: sectra

Sectra Tiger godkänt för CONFIDENTIAL

Sectra Tiger/S 7401NATO har nu godkänt Sectras kryptotelefon Tiger/S 7401. för nivå CONFIDENTIAL. Telefonen går att använda över 2G, 3G samt satellitsystemen Iridium, Inmarsat och Thuraya.

Protokoll som telefonen stödjer är blandnannat:

  • SCIP (Secure Communications Interoperability Protocol)
  • SCIP-233 keysets 0x0009 (SCIP-231)
  • 0xF801 (extension of SCIP-231).

Den har 110h standbytid samt går att prata krypterat eller okrypterat under 2.2h. Även så är denna telefon kompatibel med Sectra Tiger/XS som är godkänd upp till NATO SECRET. Även så är Tiger/S 7401 under utvärdering för nivå NATO SECRET (testas av SECAN) och EU SECRET.

Sectra tar hand om nycklar i Rakel

FMV (Försvarets materielverk) beställer en ny serverlösning från kryoto och medicintekniföretaget Sectra som möjliggör trådlös distribution av krypteringsnycklar. Lösningen ska användas av blåljusmyndigheter och försvarsmakten i det nationella radiosystemet Rakel. Den trådlösa distributionen kommer att göra det enklare att använda säkerhetsfunktionerna som skyddar känslig information från avlyssning. Ordervärdet är 13 Mkr.

Källa: Newsdesk

Sectras talkrypto Panthon godkänd av Holland

Det svenska medicinteknik och kryptoföretaget Sectras nya talkrypto för de som vill ringa krypterade telefonsamtal med en smartphone, Sectra Panthon, har godkänts av den holländska säkerhetsmyndigheten (NBV, onderdeel van de AIVD) på  säkerhetsnivån Restricted.

Myndigheter som har krav på säkerhetsgodkända produkter kan därmed låta tjänstemän som hanterar känslig information använda Sectra Panthon för att skydda telefonsamtal från avlyssning.

Sectra AB i samarbete med Holland

Sectra AB är ett svenskt företag som bygger kryptosystem samt mammografiutrustning. De har nu fått en beställning på 15 miljoner från den holländska säkerhetsmyndigheten.

Beställningen gäller deras talkrypto som går under namnet Tiger XS och är certifierat av EU och NATO.

Sectras beskrivning av produkten:

I mer än hälften av EU:s medlemsländer används Tigerprodukter av beslutsfattare, tjänstemän och militärer för att skydda telefonsamtal mot avlyssning. Tiger XS är certifierad av EU, NATO och flera nationella ackrediteringsinstanser, vilket gör den till den säkraste produkten på marknaden för krypterad telefoni. Användarna kan välja att skydda telefonsamtal över tele-, GSM-, ISDN- och IP-nät samt via satellitsystem. Tiger XS används även för att kryptera SMS, fax och dataöverföringa

 

Läs Sectras pressrelease på Newsdesk.